Horse In2ition

Ervaringen

Dit is wat anderen over de samenwerking met mij zeggen.

Berdie
Berdie
Read More
Door dit coaching traject met Irene en de drie bijzondere paarden te volgen heb ik weer wat meer contact kunnen maken met mijn eigen gevoelens, grenzen en verlangens. Ik sta weer meer in mijn eigen kracht, probeer weer het heft in eigen handen te nemen.

De oefeningen lijken makkelijk, maar maken heel veel inzichtelijk. Het zijn voor mij sessies geweest met een lach en een traan. Alles mag er zijn, elke emoties, elke niet begrepen boodschap of een woord dat je niet begrijpt. Irene is geduldig en we voelden elkaar goed aan. Het is ook fijn om er later aan terug te denken. Of soms in mijn geval valt het kwartje later. Het gaat om de intentie van de oefening en met de non-verbale interactie gebeurt er iets vanbinnen. Deze oefeningen zijn een beginpunt om bij jezelf te blijven, in je eigen kracht te staan én om je eigen emoties te kunnen voelen en weer los te laten.

Irene is een fijne coach, ik voel me erg prettig bij haar. Ze heeft ook een fijne stem, bij de mindfulness oefeningen is dat heel prettig. Je voelt een vertrouwensband, ze is erg geduldig, eerlijk maar ook grappig en het was een genot om te genieten van de mooie plek waar de coaching lessen plaats vonden. De natuur en de paarden geven mij al een rustgevend gevoel. Het is echt een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in zichzelf te ontwikkelen, dit kan je helpen op persoonlijk vlak, maar ook in contact met anderen.
Rachel
Rachel
Read More
Ik ontmoette Irene en ze stelde me voor aan de vier paarden. Het paard waar we de sessie mee gingen doen, Naomi, mocht ik meenemen naar de wei. Dit was de eerste keer dat ik een paard leidde. Ik deed instinctief wat ik ook met mensen doe. Ik praatte rustig tegen haar en liet haar weten wat we gingen doen en waar ik haar mee naar toe nam.

Tijdens de sessie mocht ik eenvoudige oefeningen met Naomi doen. Om te beginnen leidde ik haar rond in de wei. Na iedere oefening vroeg Irene mij hoe het ging en hoe ik mij daarbij voelde. Al snel zag ik overeenkomsten tussen bijvoorbeeld het leiden van het paard en het leiden van teams. Lessen als het geven van duidelijke signalen, kijken in de richting waar je naar toe wilt gaan – allemaal overeenkomsten met mijn werkomgeving.

Ik vond het makkelijk om mij open te stellen en met Irene te praten, terwijl ik daar stond met het touw in mijn hand en het paard tussen ons in. Interactie met een levend, ademend, mooi dier dat zo veel meer representeerde, maakt het voor mij mogelijk om verschillende lessen te leren.
Margarete
Margarete
Read More
Door Irene ben ik in aanraking gekomen met paardencoaching. Vanwege mijn rijervaring wist ik al wel iets over paarden, maar Irene heeft me totaal nieuwe inzichten over paarden en hun gevoeligheid gegeven. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat de zintuigen van paarden veel sterker zijn dan die van mensen. Onze gemoedstoestand, ook als dat van buitenaf niet meteen zichtbaar is, kunnen paarden direct waarnemen. Paarden laten ons als een spiegel zien hoe wij ons voelen en gedragen.

Door de oefeningen en vragen van Irene kon ik mijn persoonlijkheid en karaktereigenschappen analyseren. Irene deed dit op een zachte en gemoedelijke manier, waardoor ik mij volledig aan dit nieuwe avontuur kon overlaten. Het voelde alsof ik Irene al lang kende!

Door de paardencoaching van Irene kreeg ik waardevolle inzichten. Die zullen me in de toekomst zeker helpen om mijzelf op persoonlijk gebied verder te ontwikkelen.
Sylvia
Sylvia
Read More
Ik wil je nogmaals laten weten hoe leuk en verhelderend ik gisteren de paardencoachsessie vond. In het begin vond ik het best spannend. En ook was ik nieuwsgierig. Naomi zou me ook iets kunnen laten zien wat ik misschien niet zou willen zien. Het is toch zuiver spiegelen. Het is anders dan tijdens een coaching gesprek waarbij je nog enigszins kunt manipuleren of jezelf saboteren.

Gisterenavond na de sessie waren er nog meer signalen van Naomi die ik kon interpreteren. Ik besefte me dat ze me precies de plek liet zien waar ik nu sta. En dat is ook de plek waar ik wil zijn om de ander te ontmoeten. Vanuit het gevoel dat in relatie met een partner veilig is en dat we van daaruit onze eigenheid kunnen leven.

Heel hartelijk dank voor het brengen van deze inzichten, Naomi en Irene.
Eliza
Eliza
Read More
Coaching met paarden was voor mij een geheel nieuwe ervaring. Het is mij bijzonder goed bevallen. Het was fijn om in de rustige natuur te zijn en te leren van hoe een paard reageert op mijn acties. Ik heb geleerd te mediteren en dat ik sterk in mijn schoenen sta als ik enerzijds mijn grenzen duidelijk aangeef en anderzijds een duidelijk doel voor ogen heb. Ook was Irene op een prettige manier betrokken. Ze gaf de ruimte om te leren en te groeien.
Berdie
Berdie
Read More
Met non-verbale communicatie vanuit Naomi worden persoonlijke thema’s behandeld. Naomi laat je een weerspiegeling van jezelf zien. Dit kan variëren van je gevoelens tot je valkuilen, maar zeker ook je eigen kracht. De oefeningen maken je patronen inzichtelijk. Irene begeleidt de sessies rustig, duidelijk en laat je weloverwogen tot je eigen inzichten komen. Door elke keer gerichte vragen te stellen, wordt snel inzichtelijk wat je eigen input is. Elke sessie heeft een thema met fysieke oefeningen. Lijkt heel eenvoudig, maar maakt het heel inzichtelijk. Dit heeft echt ook een nawerking en het is dan ook fijn dat er elke keer twee weken tussen de sessies in zitten. Zo kan het gevoel/inzicht zich settelen in je eigen interne systeem.

De verbondenheid met Naomi was direct voelbaar. Ze is sterk, mooi, zacht en duidelijk, soms een beetje wild en ze heeft zeker ook een eigen wil. Terwijl ik dit type, denk ik, gaat dit nu over Naomi of over mijzelf? Want dat is het dus, die weerspiegeling is zo duidelijk, daar kun je niet omheen. Ze heeft me verdriet laten zien/voelen, maar ook verbinding en geborgenheid. Ook waren er zeker humoristische momenten wanneer je jezelf zo gespiegeld krijgt te zien. Ik had me van tevoren niet kunnen voorstellen, dat dit zo intens zou zijn, zo oprecht en met zo’n mooie uitwerking.

Ik voelde mij als klein meisje eenzaam en onbegrepen. Naomi ging naast mij staan en dat gaf mij enorme steun en kracht. Ik ben niet alleen en ik hoef niet alles zelf te doen. Ik ben nu volwassen en dat kleine verdrietige meisje is niet meer alleen. Ze wordt gezien en gehoord en krijgt ruimte om zichzelf te zijn. In het hier en nu te leven en dingen te laten voor wat ze zijn.

Het is heel krachtig, een communicatie zonder woorden werkt dieper door dan duizend woorden. Het raakt je op een ander niveau. Fijn om dit te hebben kunnen ervaren met Naomi en Irene. Ik gun iedereen zo’n ervaring. Het heeft mij veel gebracht en ik zal dit nog heel lang koesteren.